Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Bedepi #4066 üzenetére

    A gép chipsete alapján ezeket a procikat támogatja:
    ark.intel.com/chipset.aspx?familyID=35515
    Bal oldalt kattints a Compatible products-ra.

    Vinni fogja a 4 magost is, azoknak pont azért kisebb az órajelük, mert négy mag eszi a naftát, nem csak kettő. Valahogy vissza kell fogni a hőtermelést/fogyasztást.
    Itt egy lista a CPU-k összehasonlításáról:
    notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.html
    De őszintén szólva, mihez nem elég a T9400? Mire használod a notit? :F

    A chipset leírása alapján a memória 8GB-ig bővíthető, a chipset kezeli a DDR2, DDR3-as modulokat is, de lehet a gépben nincs DDR3-as foglalalt, csak DDR2-es. Le kéne csavaroznod az alját, és megnézed milyen SO-DIMM foglalatok vannak rajt.
    De őszintén szólva, mihez nem elég 4GB ram? :F

    A 9700M egy jó VGA, bár már lassacskán kezd elavulni. A 9800M GS valamivel jobb nála. Itt egy VGA összehasonlítós lista, ha eddig nem ismerted volna:
    notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.html

    Ha MXM-es a foglalta, akkor cserélhető. Itt van némi ismertető az MXM típusairól. Le kéne csavaroznod az alját, és megnézni, h a VGA MXM foglaltban van-e, vagy az alaplapra van forrasztva, esetleg a kézikönyv ha írja.

    Gyári hűtés ha nem bírja, akkor leáll a gép. :D
    Ez amolyan hővédelem.
    Hűtést kicserélni.. :U hát nem tudom, én nem nagyon hallottam még olyanról, h valaki nagyobb légszállításra alkalmas ventilátort tett volna a notijába. Ez nem szokás.

    A nagyobb VGA-k hőtermelése el szokott térni, de az újabb és erősebb kártyák nem feltétlenül melegednek jobban (köszönhetően a modernebb gyártástechnológiáknak), és nem is biztos, h többet fogyasztanak.
    Itt az aprók közt tudsz esetleg keresni másik kártyát, procit bele:
    hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek.php

    Am én nem cserélnék le semmit benne, jó az így, ahogy van, nem mondanám rá, h elavult. Esetleg a VGA-t egy újabb, de ha nem vagy megelégedve a géppel, inkább vegyél újat, mint feleslegesen belebabrálsz, pláne ha nem vagy egy nagy gamer. :R

    [ Szerkesztve ]

    Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

Új hozzászólás Aktív témák