Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ojb

    tag

    válasz DaeMonS #36021 üzenetére

    Mielőtt belefogsz az impulzusok számolgatásába célszerű tájékozódni, hogy a szolgáltatód hogyan is viszonyul az "impulzus számolási" kérdéshez.
    Igaz mindegyikük az MVM-hez tartozik, de szolgáltatónként más a hozzáállás.
    (Van aki egyáltalán nem engedélyezi sem a mágneses sem az optikai leolvasást, van aki csak azt kéri, hogy jelentsd be Nekik, hogy Te ilyet művelsz és van aki elvileg engedélyezi ugyan, de mindent megtesz annak érdekében, hogy nehezítse, drágává tegye a dolgod vagy elvegye az egésztől a kedved.)
    A legfontosabb a későbbi esetleges konfliktusok elkerülése érdekében, hogy beszerezz egy írásos nyilatkozatot az illetékes szolgáltatódtól, hogy Ők hogyan viszonyulnak a kérdéshez ill. mely technológiát engedélyezik.
    A lehető legegyszerűbb, -- ha engedélyezik, -- hogy a mérőn erre a célra kialakított nyílásba gyári vagy az olcsóbb utángyártott [link] reed-es érzékelőt szereled be és az általa szolgáltatott impulzusokat dróton vagy rádióhullámon (WiFi vagy ZigBee) továbbítod a feldolgozási helyre.
    Amennyiben ehhez a megoldáshoz nem járul hozzá a szolgáltató, akkor a liter-es (jobb szélső) dobkeréken található un "silver dot" fordulatait lehet optikailag megszámolni egy egyszerű IR szenzorral.
    Az impulzusok feldolgozása ua. , mint reed esetében.
    Akkor vagy a legszerencsésebb, ha a szolgáltatódat egyáltalán nem érdekli, hogy hogyan - mivel számolod az impulzusokat, mert ebben az esetben egy egyszerű ZB door sensor is megfelelő lehet a reed nyílásába dugva, ami érzékel és továbbít...

Új hozzászólás Aktív témák