Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bzoley

    veterán

    válasz Jim Tonic #22711 üzenetére

    Általában napi 2x5km-t járok városban(külváros). Egy év alatt a 3l olajból elfogy majd' 1l, a helyére tavaszig ennél több víz költözik. Amint kitavaszodik kicsit cserélem az olajat, ilyenkor legalább 4l valamit leengedek.
    Akksi miatt kezdetben kicsit aggódtam, de ezidáig semmi észrevehető. A kipufogó vége látványosan kormolódik, bár valószínűleg az ecu-nak is van valami nyűgje.
    Én az ilyen felhasználást az utóbbi egy évben magasabb fordulattal próbálom kompenzálni. Természetesen nem télen, fagyos motornál, de igyekszem nem 2500 alatt járni, elég ritkán váltok negyedikbe, csak ha ötven fölötti a tempó. Így az utóbbi időben nyertem egykét litert a fogyasztáson, hajszálnyival jobban is megy(reagál), és talán kevesebb vizet is gyűjtöttem össze a télen.
    Pályára nem járok, mert nincs arra dolgom, városban szoktam néha kormolni, mert szerintem nem a kerék gyors forgásától ég ki a rendszer, hanem a motorétól. Ilyenkor lehet, hogy hülyének néznek, hogy bőg alattam a gép, de egyelőre még egész jól viselkedik.
    Ecu-val meg majd lesz valami.

Új hozzászólás Aktív témák