Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz gabipaci #22746 üzenetére

    ami kívül kerül rá, az lecsurog vagy szárad, ami benne van, az benne marad, amíg ki nem fújod belőle. ez egy hétvégén már lényeges időkülönbség lehet.

    Azt én sem tudom, hogy most közvetlenül függ-e a biztosítás a köbcentitől, emlékeim szerint az autó értékétől függ, tehát közvetve biztosan. de lehet, hogy tévedek, amikor kötöttem, típus alapján mondta meg a díjat az ügynök.

    Súlyadó nincs már, teljesítményadó van, ami egyértelműen függ, de a kocsi korával folyamatosan csökken, így a különbség nem olyan nagy a 2.2 és a 3.2 között. A 14 éves 1.6-os astrámra 16-17 rugó körül fizetek teljesítményadót /év, a vectrámra, ami idén tölti a 10-et, 43-44k körül. Úgy saccolom, hogy évi 7-8 rugóval lenne olcsóbb a 2.2-es, de ez csak sacc.

    Az olajjal az a probléma, hogy amíg nem teljesen üzemmeleg a motor, addig olyan anyagok is képződnek (vagy több képződik benne), ami egyébként nem vagy kevesebb. Ezeket a motorolajnak kell elvinnie, ettől a motorolaj és az adalékolása fokozatosan leromlik. Több víz, több benzin, több savas anyag képződik, ami rontja az olajat.

    És lényeges, hogy azt írtam, az olajat rontja, mert annak van egy puffer képessége, tehát ha ezt figyelembe véve időben cseréled, akkor magát a motort nem károsítja lényegesen. Ha meg benne hagyod, akkor egy idő után annyival gyengébb lesz a kenés, hogy agyon csapod vele a motort.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák