Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • adalbert1

    veterán

    válasz Szada85 #73874 üzenetére

    Igen, nyilván az alkatrész árakat én is jobban körbejárnám. Most kíváncsiságból ránéztem a unix webshopjára, Insignia 1.6 benzines turbóhoz 280k körül van a kettőstömegű, 1.4 benzines turbóhoz csak 180k körül - K Astra 1.4 benzines turbóhoz viszont csak 140k - turbó árakat hirtelen nem találtam, kíváncsi lennék, hogy ott is ilyen árak vannak-e.
    Viszont itt azért kérdéses is, hogy mennyire van szerencséd, ha 5-6 évig használsz egy autót, akkor lehet, hogy nálad pont nem jön elő a hiba - viszont azért az 1.6 Insignia vs. 1.4 K Astra közötti kb. 2-szeres árkülönbség elgondolkodtató, kérdés, hogy kényelemben visszaköszön-e a különbség (most ránéztem, az 1.6-os benzines turbó K Astrához is a 140k-sat hozza).
    Amúgy meg b.sszák meg a downsizingot, nekem tökéletesen elég lenne egy 1.6-2.0 sima szívó benzines autó, kettőstömegű és turbó nélkül, de ilyet már egyre kevesebb gyártó készít.

    Persze mivel a jelenlegi gépet is most vettem, ezért szerintem csak 5-6 év múlva cserélek, addig meg sok minden változhat - de jelenleg 2 utat látok: egy 5-10 éves használt autót venni megint 5-6 évre (Astra vagy Insignia méretkategóriát, eseteg Suzuki Vitarát), vagy egy teljesen újat 10 évre (anyagilag ez az egyik legnagyobb szívás, viszont itt ismered az egész előéletét a kocsinak, mikor mennyit mentél vele, mindent időben szervizeltettél, stb). Viszont ez jelenleg rengeteg dolog függvénye (esetlegesen nagyobb lakásba, vagy házba költözés, akkor az viszi el a pénzt, vagy jobban fizető állás - esetleg olyan pozícióban, ahol céges autó is van-, de a szülők is öregek mindkét ágon, tehát ha közelebb költöznek, akkor lehet, hogy nem is kell annyit használni az autót, ha lesz második vagy harmadik gyerek, akkor az is változtathat rajta, vagy ha esetleg családostól elköltözünk külföldre, akkor az is, ki tudja mennyit fejlődnek pár év alatt az elektromos autók, stb), tehát most még max. csak nagyon távlati tervek szintjén van jelen a dolog. :))

    szerk.: bicikli témához: ugyan nem G Astra, de nekem a Peugeot 206-ba belefért egy 28"-as bicikli kivett első kerékkel, úgy, hogy a hátsó üléssort síkba hajtottam - igaz, kicsit kellett próbálgatni berakásnál. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák