Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cszolee79

    csendes tag

    Hátha valakinek van ötlete: Z16XE motoros Vectra B2, néha reggel hidegen indításnál elhagyja magát, beáll 1100-1200rpm-re a motor és semmire sem reagál (vészüzem?). 3-4 újraindítás után jó.
    Korábban csinált olyat hogy 3. henger misfire (P303), meg menet közben is elhagyta magát a motor és vészüzembe váltott. Akkor széthúzgáltam a csatlakozókat a motortérben (lambdaszonda, gyújtótrafó, azt teljesen ki is szedtem és vissza), akkor magához tért. De a reggeli gázpedálra-nemreagálás már többször előfordult azóta.
    Lambdaszonda új, motor viszonylag új (blokk cserélve lett, ebben kb 90e lehet), ECU előző tulajnál meghalt pár hónapja de javították, az (elvileg) jó.
    LPG-s az autó, amikor misfire-zott éspervagy menet közben vészmódba váltott akkor benzinnel és LPG-vel is csinálta. A gáz vezérlője elvileg csak LPG üzemben szól közbe, benzines módban az eredeti ECU dolgozik.
    Mi lehet a reggeli elmebaj oka? Injektor? Főtengely érzékelő? Légtömegmérő? Kóboráram? Ismertek valami jó Opel szakit Budapesten aki hajlandó ilyen kövületekkel foglalkozni?

    A nemzetközi helyzet egyre fokozódik.

Új hozzászólás Aktív témák