Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cszolee79

    csendes tag

    válasz Whaazzup #91027 üzenetére

    Igyekszem. Tegnap-tegnapelőtt azt hittem megtaláltam az okot (IAT szenzor/kábel) de ma 2 nap állás után ugyanúgy sokat kellett forognia hogy elinduljon.
    Szóval mégiscsak üzemanyag szelep csere lesz. Meg talán IAT szenzor és csatlakozó is (a kábel pont a csatlakozónál meg van törve picit). Kínából kb 10 dollárért tudom megrendelni a kettőt, postaköltség sincs. Rosszabb biztos nem lesz.
    Vagy.. vagy elviszem valami profi autóvillamosságihoz hogy nézze át a motortér kábelezését, láttam egy csomó töredezett kábelt, akár az is beleszólhat.
    Meg a klíma is leállt. Márc 10-n vettem az autót, akkor még ment, kb 1-2 hete nem megy, nem húz be a kuplung, nem indul a kompresszor. Remélem csak a gáz ment el belőle és egy töltés elég neki. Nem tudom mikor lett utoljára feltöltve. Ha 2-3 hónap alatt elengedi a gázt akkor szopó, úgy nem érdemes tölteni, ha 1-2 évig bírja akkor ok.
    Azt hiszem a klímával fogom kezdeni. Majd ha nem indul az autó akkor ráérek az üzemanyag szeleppel bohóckodni :)

    Na mindegy, számoltam költségekkel, bár nem ennyivel. De hát 600-ért LPG-s, automata, rohadásmentes Veki átírással, biztosítással együtt, az még úgy is megérte hogy apránként bele kell önteni még 2-300 ezret.
    Vehettem volna 7-800-ért valami pár évvel fiatalabb vackot, kézi váltóval, lpg nélkül, amiben ugyanúgy cserélni kell a kopó-fogyó vackokat és ki tudja milyen baja van, hol rohad, hol vannak rejtett hibái.

    Ami kész:
    Lambdaszonda csatlakozó taiwanból 20 dollár, jobb külső féltengely gumiharang 7e (ingyen feltette előző tulaj), leömlő (45 az új utángyártott katalizátoros leömlő, 15 a síkolása mert sz.r volt, 76500 a felszerelés + kipöfögő rendszer rendbetétel mert korábban valaki nagyon elqrta, pl nem volt benne flexibilis cső). Karkus Kipufogó, nagyon profi és rendes cég.

    Szép lassan alakul.
    Szóval most klíma ellenőrzés, feltöltés (16-18e ha csak tölteni kell) aztán rendelek amazonról váltóbowden golyófészek javítókészletet (27 dollár szállítással), ebayről talán egy IAT csatlakozót + érzékelőt (10 dollár az egész), aztán augusztusban vizsga + lpg tartály csere, remélem nem találnak semmi hibát, aztán majd üzemanyag szelep 20e, belső kormányösszekötők 35e és végül hátsó szilentek (?e) mert kopog.
    És akkor kb rendben is lesz. Amennyire egy ilyen 18 éves tepsi rendben tud lenni.

    A nemzetközi helyzet egyre fokozódik.

Új hozzászólás Aktív témák