Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lovi27

    addikt

    válasz ooszi #2006 üzenetére

    Szia!
    Kevés hibája van az OMV-nek, de az egyik az, hogy nincs magyar leírása. Egy kicsi angol értés jó ha van. Ez volt a rossz hír. A jó az, hogy nem kell tudnod a linuxot egyáltalán, csak egy picit a filozófiájából kell megértened valamennyit. A jogosultságra gondolok, ami nem volt erőssége a Windowsnak.

    Töltsd le az ISO-t, szerintem a 64 biteset, innen. Írd ki bootolhatóan egy pendrive-ra. Telepítéskor ne legyen benne egy adat diszk sem. A telepítés szájbarágós, csak ide katt, meg oda katt. Ha nem tudod valamire a választ, fogadd el a felkínált lehetőséget. A root jelszót jegyezd meg, ne legyen túl egyszerű, amúgy ritkán van rá szükség.
    Szánj rá egy kis időt az OMV megismerésére. Ne legyen gond, ha egy párszor újra kell telepítened. Később megtérül ez az idő.

    A telepítés végén kiírt IP címen éred el PC-ről, egy böngészőből a WebGUI-t (grafikus felhasználói felület). User név: admin, jelszó: openmediavault.
    Létre kell hozni legalább egy felhasználót (először mindenből keveset), felcsatolni egy adat diszket, EXT4 fájlrendszer, jogosultság a felhasználónak, SSH engedélyezése, és legalább a samba-t (SMB/CIFS) beüzemelni. Ekkor már eléred és mindent tudsz csinálni a PC-ről az adat diszkkel. Ha elakadsz használd a fórum keresőt vagy kérdezz.

    Sok sikert!

Új hozzászólás Aktív témák