Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • [HUN]Tyson

    senior tag

    Hali!

    Adott egy iroda, XP SP2-kkel munkacsoportban, melynek tagja egy 24/7-ben bekapcsolt szintén XP-s PC (nevezzük Központinak). Ezt használjuk a közös fájlok tárolására. (backupra van NAS) A Központi legfontosabb mappái minden gépen hálózati meghajtóként csatlakoztatva, a folyamatosan használt fájlok parancsikonjai az asztalokra kirakva. Kényelmes, mert minden mintha csak a saját gépen lenne.

    Szeretném megoldani azt, hogy távolról is ugyanígy el tudjam ezeket a forrásokat érni. Például egy laptopról ne csak az irodai LAN-ból érjem el így ezeket a megosztásokat, hanem távolról is (otthonról, ügyféltől, útközben).
    (Erre van pontosan kitalálva a Hamachi, de az néhány gépen fagyásokat és instabilitást okoz, meg mikor működik, mikor nem. Más gépeken meg megy hibátlanul)
    Hogyan lehet ezt megoldani? A net ADSL, egy D-link Di-604 router osztja meg. DHCP. A dinamikus IP-t orvosoltam DDNS-sel (dyndns.org), de hogyan tovább?
    A feladat tehát nem a fájlok ftp-szerű elérése és visszamásolása, hanem a közvetlen elérés, megnyitás, módosítás, mentés,...

Új hozzászólás Aktív témák