Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rocsikzoli

    csendes tag

    Sziasztok!

    A következő problémám lenne. Barátnőmnek T-Home-os internetje van az asztali gépen. Tegnap este beüzemeltem nála a régebbi Edimax routerem, mert elvitte ma laptopot és vezetékkel meg akartam osztani a netet. Bedugdostam, az asztali gépen a 192.168.2.1 parancs után konfiguráltam a routert, felh, név és jelszó megadás, stb.

    Ekkor jött a meglepetés. A laptopon rendesen ment a net, viszont az asztali gépen fura hiba lépett fel. Először is az addigiakkal szemben nem kellett manuálisan csatlakoztatni a netet bekapcsolás után. Volt internetelérés, böngészni is lehetett, minden weboldal bejött, de azok az alkalmazások, amikhez internetkapcsolat kell (msn, WIN7 asztali időjárásjelző) nem mentek, mert nincs kapcsolat, azt írták.

    Széthúztam mindent, visszadugtam a modembe, ahogy előtte volt. Most megint kell manuálisan csatlakoztatni belépés után, de első alkalommal a már megjegyzett felh, névvel és jelszóval nem engedi, csak ha beírjuk. És becsatlakozás után még mindig fenn áll a probléma, hogy csak a böngészés megy. A router elállított valamit? Új kapcsolatként megint létrehoztuk a hálózatot, de a hiba megmaradt, nem mennek a netet használó alkalmazások. Valaki tudna segíteni?

    Köszönöm előre is!

Új hozzászólás Aktív témák