Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Veron

    őstag

    Hi!

    Egy furcsasággal fordulok hozzátok.
    Van egy gigabites routerem (TP-Link WR1043), valamint gigabit-képes notebookok. A router a notikkal fali UTP kábellel kapcsolódik.
    Azt vettem észre 1-2 hónapja, hogy az egyik szobában csak 100 mbps-mal kapcsolódom a routerhez, míg az összes többi szobában gigabittel. Restartoltam a routert, megcseréltem a kábeleket a portokban, kicseréltem a fali aljzat és a gép közti kábeldarabot, de nem tudom elérni a gigát. Közvetlenül bekötöttem a (fali kábelrészt kihagyva) a routerbe a notit, akkor megvolt a gigabit, de mihelyst a fali kábelt is beiktatom a hálózatba, "eltűnik" a gigabitem.
    Ezek alapján persze lehetne azt hinni, hogy a fali kábelem a ludas, de ugyanott, ugyanazzal a géppel mérve, több mint fél évig simán ment a gigabit LAN. De most valamiért nem, és nem vagdostam, csavargattam stb. a kábelt a falban azóta sem. Egy csőben mennek a kábelek egészen le a routerig, és csak abban az egy szobában -amiben persze kellene- nem megy a gigabit.
    A gépeken Win7 fut, több notival is próbáltam, mindnél ezt produkálja. Csinálta már ezt egyszer, akkor restartoltam a routert és megjavult. Ellenben most nem akar.
    Van ötletetek, miért csinálja ezt?

    Köszönöm!
    Veron

    "Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

Új hozzászólás Aktív témák