Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sutszi

    veterán

    Üdv!

    Az alábbi elemekből szeretnék összerakni egy kis hálózatot.
    2 laptop
    1 router
    1 külső hdd.

    Kérdéseim:
    1. A külső hdd-t, szeretném a routerre csatlakoztatni úgy, hogy a két gép elérje a hdd-n lévő fájlokat akár Ethernet porton akár WIFI-n csatlakoznak a gépre. Valamint ezzel párhuzamosan a routeren futó torrent kliens a külső hdd-re töltögessen. Milyen porton érdemes a külső hdd-t csatlakoztatni? (Ethernet vs USB) Van valami különbség a gyakorlatban a két megoldás között?

    2. Még nincs konkrét routerem, ehhez szeretném igazítani a vásárlást. Az openwrt / ddwrt és a mezei beállíhatóság közötti különbségek mennyire jönnek ki? Fontos lenne a torrent kliens, a routeren és, hogy jól működjön...Van ami gyárilag tartalmaz ilyet, vagy jobban tenném ha a openwrt/ddwrt felé fordulnék?

    3. Van ilyen router ami megfelelne a fenti elvárásoknak. ( plusz n-es wifin nettóba tudjon minimum 10-15MBps-et és Gigabites portok vannak rajta.)
    Tudom, hogy ez inkább a "Milyen routert?" topikba tartozik, de hátha van itt olyan akinek hasonló rendszere már működik és bevált. (Gondolok a konkrét firmware-ekre és eszközökre is.

    Előre is köszönöm a segítséget.

    Üdv
    sutszi

    Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

Új hozzászólás Aktív témák