Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz bacus #20472 üzenetére

    baj van, ha nem látsz különbséget a kettőnk állítása között!
    ezt írtad korábban; Az N-es szabvány elég érdekes abból a szempontból, ha egy csak G-s eszköz is rácsatlakozik, akkor mindegyik kliens csak G-n fog kommunikálni. Viszlát 300Mbit/sec, marad az 54Mbit/sec...
    ilyen nincs, amiket pedig leírtál körítéseket, azok nagyobb hányada felesleges és félreérthető.
    Persze elméletileg, az n szabvány önmagában is többet tud a g-nél, hiszen egy csatornán is 150Mbitet igér, de a gyakorlatban a 2,4-es sávon, n szabvány sem tud sokat
    az 54 megabit/sec kapcsolati sebességű g szabvány mérhető sebessége - mert ugye a kapcsolati sebesség egy dolog, a hasznos adatok mélyen csomagolva vannak -, jellemzően 20 - 22 megabit/sec, jobb esetben picivel több, ezzel szemben az egy csatornán forgalmazó lite-n kapcsolaton, 130 megabit/sec kapcsolati sebesség mellett átmegy akár 70 megabit/sec is, tehát a háromszorosa is - mi ez, ha nem gyorsabb sebesség?
    vegyünk egy routert, legyen gigabit képes, toljunk bele egy 120 megabit/sec sebességű netet, tegyük b/g/n mixed módba, kapcsoljunk rá egy g szabványos eszközt, és párhuzamosan egy n szabványosat is, előbbi g szabványon fog felkapcsolódni, utóbbi pedig n szabványon, így a g szabványos ~ 22 megabit/sec mérhető sebességgel fog forgalmazni, és mellett párhuzamosan az n szabványos ~ háromszor olyan gyorsan - tehát fog működni g szabványos eszköz felkapcsolt állapota mellett is az n szabvány is, és ez jócskán látszik a két eszköz mérhető sébességén is!
    Visszatérve a wifire, amit látok ilyen routert soknak a kezelőfelületén még azt sem lehet beállitani, hogy wpa vagy vpa2-es titkositást akarsz e használni. Olyan van, hogy nyilt/wep/wpa_wpaa2_auto. Ez ugye nem egy wifi beállitás, vagy igen? Csatorna: Auto. Na ettől már általában sirok..
    ilyet én még nem láttam, pedig elég sok router megfordul a kezemben naponta, az olcsó 4 - 5 e ft-os típustól a komolyabbakig!
    még egy nagyon régi, olcsó tl-wr340gd -router esetén is külön beállítható, hogy wpa-psk vagy wpa2-psk, illetve tkip vagy aes legyen, illetve a csatorna is állítható manuálisan, nem csak auto beállítás adott - ami adott esetben egy gyárilag előre konfigurált csatornát jelent -, hanem kézzel beállítható a csatorna értéke, a mi régiónk beállítása mellett 1 - 13 között!
    a routerek hardveres "tűzfala" olyan, amilyen - minimális védelmet azért az, ha kopogtat valaki, és kellő hozzáértéssel azt a néhány beállítási lehetőséget is lehet hasznosítani, ami alapban adott, és mostanság már nem csak egy be/ki opció adott, de az otthoni kategória nem is ipari felhasználásra készült, az otthoni felhasználóknak alap egy megfelelően konfigurált szoftveres tűzfal a munkaállomásra, ami a kifelé irányuló forgalmat is ellenőrzi, nem csak az ellenkezőt!
    ellenőrizd; link
    a router nem hazudhat, nem írhat ki n szabványos kapcsolatot, ha közben csak g szabványon forgalmaz, mert a kapcsolati sebesség mellett, a mérhető sebesség is elárulná!

Új hozzászólás Aktív témák