Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • irgum

    addikt

    Hálózatkiépítésben van kérdésem.
    Költözés előtt állok, egy családi házba ami kb 12 éve épült. Rendesen be van kábelezve minden szoba, a gond az, hogy elavult kábelekkel. A T-home próbálta bekötni a netet, de a koax kábel, ami az utcai oszlopról jön, és megy mindenfelé a házban, nem a megfelelő 3x árnyékolású. Most ezt ki fogjuk cserélni, de csak a pincében lévő kazán helységig lehetséges. A kábelmodemet csak itt tudják majd bekötni. Tudni kell, hogy itt a pincében a legfontosabb a net nekem, mert itt van egy dolgozó szoba. Itt jön a probléma. A lényeg az, hogy ebből a helységből fel is kéne vinnem a hálózatot a lakásba, de hogy???

    Két megoldás jöhet szóba, egyikben sincs tapasztalatom. Szeretném, hogy a lakásban gigabites kapcsolat legyen a pincében levő router-modemmel. A kérdésem az, hogy egy koax kábelen fel tudom e vinni a hálózatot a lakásba.

    Tehát létezik e gigabites -ethernet to koax to ethernet- adapter? Sajnos csak koax megy fel a lakásba, ethernet nem. Erre a kérdésre szeretnék választ kapni.

    Vagy a másik megoldás, ha áramvezetéken keresztül, két adapterrel viszem fel, de ezek az átalakítók amiket találtam a neten csak 500 Mb/s-ot tudnak. Ha a koaxos módszerre nincs megoldás, akkor csak ez az utóbbi marad.

    Megköszönném, ha egy nagymester tudna tanácsot adni.

Új hozzászólás Aktív témák