Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BenJoe80

    senior tag

    válasz krealon #23863 üzenetére

    Koszonom szepen a valszokat. Vegulis sikerult mukodesre birnom a halozatot, de eleg gyenge es instabil. Igaz, maga a savszelesseg is nagyon gyenge. Elkepzelheto, hogy esetleg emiatt vannak gubancok?

    A jelenlegi savszelesseg, atlagosan DL: 2.3Mbps es UL: 0.52Mbps (Speedtest.net-el merve), ami bizony harmatgyenge es gyakran fordul olyasmi elo, hogy a wirless kapcsolodo laptop(ok) bekapcsolaskor, ujrainditas utan, nem talaljak a halozatot, vagy javitani kell a kapcsolatot.

    De teljesen rendszertelen az egesz. Tegnap d.u. pl. szepen kapcsolodott, jelerrosseg kivalo volt, este mar javitani kellett a kapcsolatot, mar reggel, bar van kapcsolat, a jelerosseg alacsony es nagyon alacsony kozott ingadozik. Es ez csak alaptopokra ervenyes, amik wireless kapcsolodnak. A harom masik PC (egy a kabellel kozvetlenul a modemre, masik ketto PC pedig range extenderrel es egy routerrel a modem utan, szinten kabellel) mukodik hiba nelkul. Szoval ezert kerdezem, hogy esetleg nem a gyenge savszelesseg, lehet-e a gond? Marmint, hogy a kabeles kapcsolat elobb van kiszolgalva mint a wireless... Bar alapjaba veve a range extender is wireless kapcsolat es a rakotott ket PC mukodik stabilan.

    Tovabba lennenek meg kerdeseim:

    - A modemet ugy allitottam be, hogy a kapcsolodo gepek/eszkozok statikus IP cimet kapnak (a kabeles amugy is, de a jelenlevo wireless kapcsolatok is), viszont a DHCP-t nem kapcsoltam le, hogy mas eszkozok is tudjanak kapcsolodni, ideiglenesen. Ugyanakkor nekem azt tanacsoltak, hogy ha statikus IP cimet osztok ki, akkor a DHCP-t kapcsoljam le, mert arra a dinamikus IP cimekjez van szukseg. Ha lekapcsolom a DHCP-t fognak attol meg tudni, mas eszkozok automatikusan kapcsolodni a rendszerhez vagy nekem kell nekik egy statikus IP cimet kiosztani? Ill. zavarforras lehet az, ha a DHCP be van kapcsolva statikus IP cim hasznalatakor?

    - Nincs valami beallitasi lehetoseg/megoldas, amivel szabalyozni tudnam, hogy melyik gep mennnyi hasznalhatna az adott savszelessegbol? Ugyan is az az erzesem (ahogy feljebb irtam), hogy az egyik gep "elszivja a netet" a masik gep elol.

    - Jelenleg ugy van beallitva a halozat, hogy a range extender (192.168.1.2) egy halozaton van a modemmel (192.168.1.1), amire wireless kapcsolodik, viszont a range extenderre kapcsolodo router (192.168.2.1) es azon keresztul ket PC (192.168.2.2 es 192.168.2.3) egy alhalozaton van. Esetleg ez nem okozhat stabilitasi problemat vagy olyasmit, hogy azok elveznek "elsobbseget"?

    Tudom, hogy hulye kerdesek, de nagyon kezdo vagyok a temaban, probalom mukodesre birni a halozatot es vannak kerdesek, amik nem tisztak; szomora minden lehetseges. Eppen ezert kerdezek... remelem nem problema.

    Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"

Új hozzászólás Aktív témák