Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cekkk

    veterán

    Sziasztok!

    Nem tudom, hogy ide mennyire tartozik, de hátha tud valaki segíteni nekem.

    Lenne egy számlázó programunk amelyet hálózati módban szeretnék használni.
    Van két számítógép, az egyiken Win7 a másikon W 8.1 van, NOrtona Internet Securityvel.
    Mind a két oprendszer eredeti.

    A sugóban ez található:
    1. Telepítse a programot egy olyan szerver számítógépre, amelynek bekapcsolva kell lennie, ha másik gépről el szeretnék érni a programot.
    2. Adjon statikus IP címet a szervernek. (Ez elvégezhető a Windows hálózati beállításaival is, de egyes router típusok esetén a dhcp beállítások alatt a cím lefoglalásnál is. Külső hálózat esetén távoli gépek között a szerver internetkapcsolatához rendeljen a szolgáltatójánál statikus IP címet, hagy használjon VPN-t.)
    3. Minden kliens gépre egyenként telepíteni kell a programot, de fontos hogy a kliens gépeken telepítés után törölni kell az axelpro.fdb fájlt. Fontos, hogy a klienseken és a szerveren található telepített programpéldányok verziója mindig azonos legyen! Ha a program frissítésre kerül, akkor minden további kliensen is egyenként el kell végezni a frissítést a weblapunkról letölthető telepítőprogram ismételt futtatásával.
    4. Minden kliensen külön-külön a telepítési mappában található setup.ini fájlban állítsa be az adatbázisfájl elérési útvonalát a szerver külső IP címével és a szerveren az adatbázisfájl útvonalával. Az adatbázisnak a szerver számítógépre kapcsolódó fizikai meghajtón kell lennie, virtális vagy hálózati meghajtón nem lehet.
    5. Telepítse a szerverre a firebird szuper-szerver változatát. A telepítőprogramot szoftverünk telepítési mappáján belül a network almappában találja.
    6. A tűzfal programban engedélyezze a 3050 számú portot a klienseken és a szerveren egyaránt.
    7. Ellenőrizze a kapcsolatot és a program működését.
    8. Állítsa be a szerveren és a klienseken az operációs rendszer és a tűzfal biztonsági beállításait.

    Na most a szerver gép a W7 lesz. Ott a tűzfalban kimenő vagy bejövő TPC vagy UDP Portot kell nyitnom?
    A Nortonban nyitottam kimenő bejövőt is mert ott lehet egyszerre(Bár gondolom teljesen felesleges mind a kettő). A hálózat az belső hálózat, mind a két gép fix ipcímet kap a routerben ezt beállítottam.
    Vajon mit kellene beállítanom a tűzfalakban, hogy a kliensgép(A W 8.1) lássa az adatbázist?
    Köszönöm a segítséget! :R

Új hozzászólás Aktív témák