Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Flowtation

    őstag

    Sziasztok!

    Nem tudom ez-e a megfelelő topic, ha nem bocsánat. Adott otthon egy win7 laptop, egy tl-mr3220 router és két db nas, mindenki kábelen, csak a laptop wifin. Régebben be volt állítva mindkét nason a (samba) megosztás, amit simán el is értem az intézőből, tehát tudtam rá másolni. Most újra beüzemeltem mindkettőt, de hiába osztok meg, nem látja a windows, csak mint hálózati eszközöket, de ha arra kattintok akkor a webes felületek jönnek be.
    Nem vacakoltam vele, felcsatoltam hálózati meghajtóként a megosztott mappát. Sikerült is, látható, másolok is rá, stb.
    DE! Egy idő után nem enged csatlakozni, azt kapom: "hiba történt a kapcsolat ismételt létrehozásakor a helyi eszköznév már használatban van" bla,bla.
    Úgy szeretném használni, hogy ha "kikölcsönzök" :) egy filmet, akkor azt egyből a nasra töltöm, mert a megosztást használom egy raspberry pi-vel, ami a médialejátszó. (a pi egyébként simán látja, egyszer beállítottam, aztán jó.) Igy leáll a letöltés és nem lehet használni. Leválasztani nem tudom, arra is hibaüzenetet kapok, de újra felcsatolni tudom, ugyanazzal a betüjellel is.

    A másik gondolom, hogy ha elindul a letöltés akkor csak 300-400 kbit/s-el hajlandó letölteni, pedig 1,2 MB-al szoktam tölteni.
    a nasok: ib-nas4210b és egy freecom network drive A lemez kikapcsolások 2 percre vannak beállítva, hogy nem menjenek mindig, ha nincsenek használatban, nem tudom ez számít-e.

    Mi lehet a gond szerintetek?

    Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

Új hozzászólás Aktív témák