Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • krealon

    veterán

    válasz Cölöp #46560 üzenetére

    "a PC-n a Roon Labs zeneszervere fut, és ki akarom hagyni a láncból a routert, közvetlenül a lejátszóra szeretném irányítani az adatfolyamot"

    Ennek van racionalis oka, vagy csak azt hiszed igy szebb lesz a hang / kisebb a jitter / stb? :F

    "1. Segítséget szeretnék kérni a beállításban, mert nem igazán értek hozzá. A lényeg, hogy a router kihagyásával csatlakozzon PC-re, illetve a helyi hálóra.
    2. Az is megoldható, hogy a média lejátszó internet elérése korlátozva legyen?
    "

    Ket modszer lehetseges:
    - a Win10 a dual kartya portjait ossze bridge-eli, ekkor a lejatszo a router-tol kap IP-t, mintha hozza csatalkozna. Az osszes broadcast forgalom ugyanugy eleri a jelatszot, mintha a router-hez lenne csatlakoztatva, es az internet eleres szabalyozasat a router kepes elvegezni IP alapjan.

    - a Win10 internetmegosztas segitsegevel gyakorlatilag router-re valik. A lejatszo masok alhalozatba kerul, az lejatszo interneteleresenek a korlatozasat a Win10-en kell megoldani. A Win10-re beerkezo broadcast forgalom nem jut el a lejatszora, igy peldul a DLNA eszkozok az otthoni halozatban nem lesznek elerhetoek, a lejatszo csak es kizarolag a Win10-et fogja a helyi halozatban "latni".

    Szerk:
    (#46563) Cölöp

    "azt feltételezem, hogy az adatfolyam "tisztább" lesz, ami végeredményképp a lejátszott zene minőségében is tettenérhető lesz."

    Mivel a halozatban nem garantalhato a folyamatos adatatvitel (adatcsomagok utaznak, nem folyamatos a kapcsolat), igy az adatot fogado gepnek rendelkeznie kell egy bizonyos meretu adat pufferrel, hogy az adatcsomagok vetele kozben is folyamatos maradhasson a lejatszas.
    Az adatok digitalisan utaznak, a plusz aktiv eszkoz nem okoz minosegi valtozast.

    "Ha másképp nem, egyfajta placebo érzés bennem abból kifolyólag, hogy sikerült egy aktív eszközt kivenni a sorból."

    Ez pontosan egy placebo hatas. :B :K

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák