Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pazolini

    senior tag

    Sziasztok!
    Egy 3 szintes (1.: garázs-mosókonyha; 2.: dolgozó-háló; 3.:padlásszoba), téglaépítésű, betonfödémes önálló és körbejárható, utcafront nélküli házban szeretnék mindenütt elfogadható vezeték nélküli elérhetőséget biztosítani a világhálóhoz.

    Mivel alig van szomszéd körülöttünk, azok is meglehetősen távol, nincs szükségem az 5Ghz-es hullámhosszra, de még talán titkosításra sem.

    Helyi kábeltársaságtól kapom a netet, sajnos csak modemes lehetőség adott a környékünkön, 150/30 az a sávszél, ami átjön névlegesen.

    Beszereztem 2 TPL WR1043-ast, a modem után közvetlenül ennek 3-as szériája a router, a dolgozóban, ahol 2 számítógép és egy nyomtató van hozzádrótozva. Innen a hálóban 3 fix eszköz kapcsolódik WIFI adapterrel.
    A padlásszoba is jól "lát rá" a routerre.
    A routerből kábelen jut le a földszintre a manna, ahol switchként üzemel a kettes szériájú másik router. Tőle fix eszközök kábelen kapják az adatot.

    Mobil kliensek egy automatikus forrásválasztó szoftver segítségével kapcsolódnak.

    Minden jól működik, de talán több van ezekben a routerekben, mint ahogy én szolgálatba állítottam őket. A kérdésem tehát:

    - érdemes-e flashelnem a 2-es routert is 3-as verzióra, esetleg alternatív fw-ben gondolkodjam-e. A viszonylag gyenge netes szolgáltatás nem indokolná, de ha a LAN-os kommunikáció, vagyis a helyi háló jobb lehet, akkor rááldoznám az időt.

Új hozzászólás Aktív témák