Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lortech

    addikt

    válasz LGLuke #5034 üzenetére

    [...]és csak mappára vonatkozó biztonsági beállítások. Tehát nem tudok fájlokat megosztani, vagy külön a fájlok jogosultságát kezelni. Az azonos mappábban levőknek azonos a hozzáférhetősége is.
    Az idézet kezdetéig igaz, de onnan már nem (azt leszámítva, hogy fájlt nem tudsz megosztani). Fájljogosultságok külön szabályozhatók, nem a megosztás jogosultságánál, hanem sima ntfs jogosultságoknál, és ez nem a Vista vagy XP tulajdonsága, hanem a fájlrendszerből adódik.
    Ha egy megosztott mappában egy fájl jogosultságát állítgatod, akkor mondhatod, hogy az örökölt engedélyeket hagyja figyelmen kívül (vagy ha olyan engedélyt adsz meg, ami felülcsapja az örökölt engedélyeket így az effektív jogosultságok már mások lesznek), és attól függetlenül bármilyen jogosultságot kioszthatsz, így a fájlra vonatkozó effektív jogosultságokat már ez is meghatározza, nem csak a mappa és a megosztás jogosultsági beállításai.
    Pl. így könnyedén elérhető, hogy a megosztott mappa egyik fájlját tudod olvasni, a másikat pedig nem tudod, ha igaz lenne, amit írtál, ez nem volna lehetséges.

    Thank you to god for making me an atheist

Új hozzászólás Aktív témák