Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Keem1

    addikt

    MaCS, 4Grider, Doky586:

    Köszönöm srácok a sok infót, függetlenül attól, hogy mi lesz a végkifejlete a történetnek, sokat tanultam az elmondottakból.

    - sejtettem, hogy az egy gigabites portra kötött switch nem fog tudni a rá kötött eszközöknek is egyenként gigabitet adni
    - valahogy az is derengett, hogy a lejátszott film mégse fog olyan irgalmatlan sávszélességet használni, én itt inkább amiatt aggódtam, hogy esetleg a Pi lesz megfosztva a mostani elég jó sávszélességétől (egy SSD van rajta, hálózaton simán megy a 90-110 MB/s (tehát megabájt/sec), de legrosszabb esetben is a 60-70. Na ezt nem akartam elveszíteni, a 100-110 MB/s az alulról súrólja a gigabitet.

    "Viszont ami eszközök egy switch-re kerülnek, azok forgalma csak akkor megy tovább a router felé"
    Ez viszont nekem teljesen új, ha ez tényleg így van, ez nagyon jó hír lenne. Ez esetben akkor biztosan a switch + 1 db kábel lesz a nyerő. Az a legritkább eset, hogy a Pi külön használjon nagy sávszélességet és a tévé is külön (szinte lehetetlen, szerintem ritka lesz, hogy a P-re másolok nagy mennyiségben, míg a TV meg épp 4K Netflixet játszik).

    Van esetleg valakinek jó tapasztalata, vagy bármi más miatt nyugodt szívvel tudna javasolni megbízható, bevált, jó minőségű 4 portos switchet? (4 elég: bejövő LAN kábel + tévé + Pi; és még mindig marad egy tartalék szabad port).

    Még egyszer köszi mindenkinek :R

Új hozzászólás Aktív témák