Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mutyi

    őstag

    válasz sziszi-fuszi #55681 üzenetére

    Én is sokat vacilláltam hogy cat5e vagy cat6,de tudtommal sima cat6 semmivel sem nyújt többet,mint cat5e, csak jobb a minősége. Cat6a az ami 10 gigabites tudomásom szerint, az viszont lényegesen drágább,csatlakozók elég horror árban vannak.
    Az épület új, most épül, most tudunk mindent kialakítani benne, ezért próbálok kellően körültekintő lenni.
    Két szintes az épület, 60-60 nm, de távolságban a felső szinten a közlekedő AP-hoz képest mind a három szoba 1-1 falra vannak és 2-3 méter távolságra.
    Ettől függetlenül ahogy te is jelezted és én is terveztem, minden szobába 2 darab utp végpont lesz, az egyik a tv-nek, a másik csak azért,hogy számítógépet lehessen rákötni, de ha bármi van,akkor bármi másra is használható.
    Lent a nappali és konyha egyben lesz. Ott lesz lent utp-n a másik AP. Ezenkívül ott még további két utp végpont lesz, egyik tv-hez másik meg csak úgy,hogy a nagy tv is utp-n kapja a netet.
    Amúgy Belden kábelt vettem 305 métert, tudtommal az egy elég jó minőségű kábel, nem akarok ezeken spórolni, mert egy stabil hálózatot szeretnék.
    Azért említettem hogy Telekom vagy Digi,mert Digit szeretnék, de még nem biztos hogy be fogják kötni, várom a Digis szerelőt,hogy a helyszínt felmérje.
    A tv-k a falon lesznek,ezért Digit preferálom,mert ott csak a táp kell meg koax és utp, ellenben Telekomnál kötelező egyenlőre az STB, ami plusz táp és nehéz elrejteni a tv mögé.
    A riasztót a riasztós mondta hogy lent legyen és mivel a kamera rendszert is ő építi ki, ő javasolta hogy az meg menjen fentre, ahol a hálózati eszközök lesznek.

Új hozzászólás Aktív témák