Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lucif-R

    senior tag

    válasz G.I.JOE #5595 üzenetére

    NM!

    rdi: VNC ;) hááát attól még az is PAT csak az monnyuk STATIC PAT, de amúgy igen van ami atómatikásos, meg van a manyuális.

    dantre: Kell első körben egy WIFI router ( én linksys-t mondanék, házi felhasználásra talán azok most a legjobbak és annyira nem is drágák ). Routeren bekapcsolod a WIFI-t (és beállogatod ) innetől van A és B lehetőség:

    A,) Static IP : DHCP-t kikapcsolod a WIFI-n ( pici biztonság, mert igy csak az tud csatlakozni aki tudja milyen IP tartományt használsz érdemes nem a 192.168.0.0/24-et használni :U ) Routeren is adsz egy fixIP-t amit a befelé néző lábán fog használni, meg a PDA-don is adsz egy fixIP-t. Ezen felül érdemes titkosítást is alkalmazni de ez PDA és WIFIrouter függő ( lehetőség szerint WPA vagy WPA-PSK legyen )

    B,) Dinamic IP : DHCP-t beconfigolod hogy osszon ki IP-t, igy nem kell tökölni a PDA-val illetve a PDA-don sem lesz fix az IP szal más hálózatba is egyszerűen becsatlakoztatható.

    Szal sztem összevissza egy WIFI-router kell, na meg internet de az tippelem már van :DDD

    Kb ilyen egy linksys.en a DHCP: [link]

    Érdemes még MAC filtert is beállítani igy csak azok a WIFI cliensek fognak tudni csatlakozni akik be vannak ebbe a listába téve.

Új hozzászólás Aktív témák