Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz devil-k #57392 üzenetére

    Igen, és egysoros a switch - ez is kiment a fejemből. Akkor egy patch panel bőven elég.

    Jól látom a patch kábelek is Cat7 -esek. Ez OK. Mondjuk kicsit hosszúak, de OK. Feljebb nem tudod rakni esetleg a router/switch tandemet? Ugye Nálad lesz még egy kihúzható polc is a ONT/szünetmentes felett a szervernek - nem tudom mekkora az a szerver meg beférsz-e vele.

    Az a UDM-Pro SE az EA egy fórumtárstól? Rengeteg kérdésem lenne - sőt igazából a Ubiquiti topikban volt is ezzel kapcsolatban ... Mondjuk ezek Téged nem érintenek (pl. a gigabit PoE csatik mögött levő backplane meg a belső SSD csatolója ilyesmik) ...

    Ugye Neked 2/1 -es interneted van amennyire jól emlékszem. Azaz az ONT 2.5 Gbe portjából jön az UTP. Most jön a hülye kérdésem - azt miért nem az UDM-Pro SE 2.5 Gbe WAN portjába dugtad? Azt jól látom, hogy van egy transceiver is - az milyen? Ugye DAC kábel esetén a router-switch uplinkhez nem fog kelleni transceiver.

    A szervert milyen csatolóval tervezted? 2.5 Gbe UTP (a switch a képen az USW-Enterprise-24-PoE) vagy esetleg az is SFP+ 10 Gbe DAC lesz (a switch másik SFP+ csatolóján keresztül)? UAP -k lesznek végül?

    @jerry311, #57393

    Aztán megnézed a hozzávaló polcok árát - akár a kihúzhatóékat is - és akkor jöhet a következő feketeleves az árazással kapcsolatban (az meg ugye csak egy "fémlap"). Mondjuk 6U -ig kb. jó árak vannak - sokaknak elég lehet az.

    Ugyanakkor sajnos ilyen a "popszakma". Amennyiben ilyen eszközökkel (ONT-router-switch-szerver/NAS, szünetmentes stb.) tervezel, 21 elmenő UTP kábellel (adott példában), akkor ezen kívül nem igen találsz "kulturált" megvalósítási lehetőséget ...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák