Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tothjozsi96

    addikt

    Sziasztok!

    Korábban volt már itt téma a CAT6A miatt kialakuló potenciál különbség. Olvastam a földeléséről is, ez mind mind rendben van. Viszont ami érdekes lenne az az, hogy itt nem fontos hogy a router/switch aljzatai műanyagok vagy fémesek?

    Tegyük fel, mindenhol fémes csatlakozót szerelnék a CAT6A kábelre. Viszont a TP-LINK router portjai műanyag csatlakozásúak, ott hiába dugok bele fémet, nem fémmel érintkezik. Viszont gondolom kell legalább 1 eszköz amiben fémmel szerelt aljzatok vannak. Például ez a switch, [link]

    Ebben az esetben, a korábban linkelt földeléssel, [link] megoldható az hogy csak 1 ponton van földelve a hálózatom, és az elegendő is? Illetve nem fontos a sorrend?

    Első a szolgáltató eszköze, amin műanyag port van, azt akkor ha összekötöm a routeremmel, abban szintén műanyag van, és majd ezt összekötöm egy switch-el, amiben lesz földelés. Ez így helyes sorrend? És akkor itt CAT6A esetén az összes esetben fémes csatlakozót kell használnom, akkor is hogyha műanyag portba lesz bedugva?

    Én switch-en kívül nem nagyon láttam még olyan eszközt, aminek ilyen fémes aljzata lett volna. Ezért is érdekel a dolog. Tudom, elég lenne a CAT5e is, de nálunk már elérhető a 2Gbit-es internetcsomag. Láttam olyan videókat hogy a CAT5e többre is képes mint 1Gbit, de most a kérdésem afelé irányulna hogyha a házam CAT6A-val szerelem, akkor mi a helyes kivitelezése a csatlakozóknak, és a földelésnek.

    Köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák