Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bteebi

    veterán

    válasz Patice #64997 üzenetére

    Köszi a kimerítő választ! :R Fali kiállás sok lesz, dugaljból nagyjából végtelen számú (minden falon legalább 2-2, de van, ahol 5) és koax (Digi) csatlakozó is lesz minden szobában. A fali Ethernet aljzatok eléggé fixek, azokban aligha lesz (rövid, de akár hosszabb távon) változás, minden másra meg ott lesz a wifi. Ráadásul több esetben eleve azokra lesz kötve a mesh router, és akkor az +4 port. Igazából én beérem a stabil ~Gbit körüli tempóval, filmnézéshez elég annyi is. :DDD

    Egy porttal persze nincs link aggregáció (bár 10G-nél ez nem feltétlenül probléma), meg dedikált up/downlink. A kábelcsatornában viszont remélhetőleg elfér 2 kábel is (elég vastagok és merevek a Cat6-ek, 6-7 mm), és akkor most tervezett szimpla aljzat akár duplává is bővíthető.

    Még az is lehet, hogy 1-2 helyen akár PC-t is inkább wifivel fogok csatlakoztatni, sok esetben a feladatokhoz mérten az is elég lehet.

    Mesh-re egyelőre a Sziamiaút meg az ASUS-t néztem. Az AiMesh-t mostanában többen is dicsérték, úgyhogy jó eséllyel olyan lesz majd. (Amúgy is szeretem az ASUS cuccait.)

    Szerintem 3, max. 4 routerrel amúgy lefedhető lesz a ház (sok szint, sok fal és sok vasbeton), meg a telek nem kis része is (később majd lehet, hogy még egy routert kirakok a garázs környékére is (a háztól vagy 15 méterre :DDD ), és akkor tényleg mindenhol lenne wifi.

    Draka kábelt néztem én is, de AWG23-as rézkábeles lesz, akármilyet is veszek. Mondjuk a merevség meg a szerelhetőség lehet, hogy problémás lesz. Még egy kérdés a végére: gondolom UTP-s aljzatba az FTP-s kábel nem megy bele, fordítva viszont igen.

    Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

Új hozzászólás Aktív témák