Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • wwwolfman

    tag

    Sziasztok!

    Próbálom viszonylag címszavakban összefoglalni a jelenséget:

    - hálózati lejátszó (NAP) randomnak tűnően kifagy/újraindul, hibakód alapján hálózati elérési gondjai vannak. Újraindítás után általában elhárul a baj, de nem üzembiztos a működés. Azért írtam a randomnak tűnőt, mert valójában nem is annyira random: zenét hallgatok, közben bekapcsolom a tévét -> újraindul, nem találja nemhogy a hálózatot, de magát sem (kijelző blank screen). A jelenséget produkálja a netről történő streameléssel és a NAS-ról történő lejátszással is.

    - NAS elérése lassul/megszűnik, ha több szálon próbálom elérni. Pl.: letöltésnél egy torrent indításakor teljesen rendben van, a második párhuzamos indításakor jópár másodperc eltelik, mire megtalálja a kapcsolatot, a harmadiknál vagy hosszú percek, vagy kapcsolatvesztés.

    A játékosok:
    - Tp-Link Archer C7 router
    - Tp-Link 4slot switch
    - LG 55C1 tévé
    - Pioneer N70 NAP
    - Zyxel NAS326
    - Xbox Series X
    - Zidoo Z10Pro médialejátszó

    Ezen eszközök mindegyike kábelen csatlakozik a hálózathoz, a kábelek Supra Cables CAT8-ak; a hifis/mozis rész (a NAS, a Pioneer és a Zidoo) a TP-link switchbe mennek, a tévé és az Xbox pedig a routerbe. (A switch-nek nincs statikus IP kiosztva)

    Wifin eredetileg egy hálószobai Samsung The Frame TV kapcsolódik be a játékba, továbbá egy iOS és egy Android tablet, egy iOS és két Android telefon, valamint egy iOS karóra. A wifis résszel (a Samsung tévével sem) nincs baj. A Pioneer távvezérlése az androidos eszközökkel megy, a helyi NAS-t saját szoftverrel, a streamet pedig BubbleuPnP-vel vezérlem (Tidal).

    A Pioneer NAP és a NAS hisztije gyakorlatilag állandó, bármikor előidézhető.

    Amit eddig próbáltam:
    - dedikált IP cím minden kábelen csatlakozó eszköznek
    - mivel az LG tévé volt a legszembetűnőbb zavaró tényező a zenelejátszásban, így itt kipróbáltam, hogy az UTP kábelt lehúztam a hálózatról és wifin csatlakoztam rá.
    - amikor a hiba így is jött, a tévé wifi egységének is külön IP címet osztottam ki (a külön IP-k mind a pool-on kívül kerültek kiosztásra)
    - NAS-nak nem a routeren állítottam be dedikált IP-t, hanem az eszközön adtam meg, mit kérjan (természetesen a pool-on kívüli címet)

    A hiba továbbra is velem van, igen kitartó, hű társ. Hol van elkottázva a dolog? Túl azon, hogy egyetlen azonos márkájú "páros" sem található meg a hálózatban....

    Köszönöm a figyelmet és az esetleges ötleteket.

    Spoiler: berágtam kicsit, és ennek tárgya jelenleg a router, ami megy nyugdíjba, helyette érkezik egy Asus, mert józan paraszti ésszel olyan párhuzamosokról van szó a kábeles és a wifis elérésnél, amik a végtelenben sem találkoznak - csak a routerben.... Úgyhogy az cserés lesz igen hamar, de a halállistán rajta van a NAS is... :))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák