Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MCkey

    csendes tag

    Sziasztok!

    Hálás lennék ha valaki tudna nekem segíteni intermegosztás ügyben, mert ez már meghaladja a képességeimet... :)

    Az internet UPC-s, a ház két emeletes, az alsó szinten jön be a net, innen egy Linksys WRT54GC routerbe megy, ami megosztja ezt Wifi-n az alsó résznek egy jelerősítő segítségével, de a felső emeletnek már nem tudja megosztani, köszönhetően a vasbeton födémnek és a tömör téglafalaknak. Így a felső emeletre egy (ideiglenes) hálókábel megy fel, amin keresztül van megosztva a net a felső emelet egy gépére.

    Amit szeretnék: lent Wifi-n legyen megosztva az internet, miközben ez fent is elérhető valamilyen módon. Nem lenne hátrány ha kábelre nem lenne szükség. Ha ez mégis kell, akkor a hálókábelen felvinném a routeren keresztül a netet és onnan is valahogyan meg kéne osztani, mert fent is több gép használná.
    Olyasmi kellene, mint két vezeték nélküli router, az első routerbe menne bele a net, és ez osztaná tovább a második routernek (akár vezetékkel is, vagy anélkül), ami meg az emeleten lenne és onnan is el lehetne érni vezeték nélkül a netet. (Mert ha egy router van mondjuk fennt, akkor meg lent nem lehet látni a jelet és fordítva... már próbáltam.)

    Nos. A kábelt lehetőség szerint szeretném megszüntetni, próbálkozzak erősebb jelerősítővel, vagy más routerrel, esetleg valami külső egységgel?

    Ha a kábel nem elhagyható, akkor van arra lehetőség, hogy a routerből kijövő, hálókábelen érkező netet is továbbosszam valahogy a felső emeleten? (akár vezetékkel vagy anélkül)

    Ha a fenti kérdéseim is hülyeségek, akkor mit tudtok javasolni?

    Ugyanakkor elnézést kérek ha zavaros a leírás, vagy túl tömör, vagy hosszú, ezt már végső elkeseredésemben írtam... :DDD

    Nagyon nagyra értékelnék bármilyen nemű segítséget,
    Előre is köszönöm, MCkey

Új hozzászólás Aktív témák