Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mezis

    nagyúr

    válasz Cinege45 #9772 üzenetére

    Természetesen üresek, mert az éppen aktuális értéket a routertől kapja, de hogy mit kapott, azt nem itt mutatja. (Ha WinXP-vel nyomulsz, akkor egy Futtatás - cmd - ipconfig /all parancsra - ez utóbbit már a DOS ablakban kell kiadni - fogja elárulni. vagy a Helyi kapcsolat -Támogatás - Részletek ablakban.) A router meg akkor osztogat IP-t, stb-t, ha a DHCP engedélyezve. Ez a default érték.

    A titkosításnál felül kell írni a benne lévő értékeket. A kulcsok WPA-nál lehet rövidebb is, de legalább 8 alfanum. kar. (WEP-nél fix a hosszúság.

    A routeren történt titkosítás után a PC-n is be kell állítani ugyanazt az SSID-t (ha a routeren nincs letiltva a sugárzása, akkor megtalálja a Win) és ugyanazt a kulcsot. (Ezért jó, ha meg van egy file-ban, mert akkor másolható.)

    Ha WiFI-n ugyanarról a PC-ről csatlakoznál, mint amelyikről dróton babráltad a routert, akkor célszerű a drótos csatlakozást letiltani (vagy kihúzni), hogy ne zavarjon.

    A routeren a titkosítás belövéséhez első körben engedélyezd az SSID sugárzását, mert így már akár a WinXP is képes lesz megjeleníteni az elérhető csatlakozási pontok között.

    [ Szerkesztve ]

    mezis

Új hozzászólás Aktív témák