Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz november #5050 üzenetére

    Az olvasási sebesség oké, de az írási sebesség gyenge, kb. annyit kellene tudnia mint a 256 GB-os modellnek a linkelt tesztben, meg a gyártó weboldalán is általánosan csak a 440/400 MB/s r/w van megadva, nem külön értékek az eltérő tárolókapacitású modelleknél.

    "Kipróbáltam másik laptopon és ott közel 220 MB volt másoláskor a sebesség a windows fájlkezelőjével ami folyamatosan ment végbe, viszont nem tudom mennyire normális nagyjából a háromnegyede körül tartósan lecsökkent ott is 60-70 mb-ra."

    Kérdés, hogy ott is ennyi volt az ATTO és CDM tesztnél az írási sebesség USB 3.X porton, vagy csak a mostani laptopnál, mert ha csak az utóbbi, akkor értelemszerűen annak hw/sw környezete a szűk keresztmetszet.
    Aztán ha van megfelelő méretű DRAM cache, akkor másolásnál kevésbé esik vissza az adatátviteli sebesség, ellenben ha nincsen, akkor nem meglepő ha egy idő után belassul az írás, ami ilyen alapon normális. Meg ez a Flash Voyager GTX ugye nem egy hagyományos pendrive, hanem egy külső SSD, amire eleve vonatkozhat ez.

    Milyen hozzászólásokat, milyen "winyó", mi az hogy tönkre is lehet tenni egy mezei formázással? :D Ha a linkelt cikk alatti kommentekre célzol, akkor az max. fotelszakértés és nem hivatalos, + Itt ugye SSD-ről van szó, az meg hogy egy szimpla formázástól tönkremegy nyilván butaság...
    A teljes lemezterület formázása nélkül másik opció a már említett meghajtóoptimalizálás (SATA SSD-nél és TRIM-et támogató SMR HDD-knél = trimmelés) a szabad területen, vagy annak felülírása a 0-kkal (példa). Az újraformázás meg amúgy azért lett említve, mert már többeknél megoldott az SSD-k lassú írási sebességével kapcsolatos problémákat (példa).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák