Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • _ak_

    addikt

    válasz golyós #13990 üzenetére

    Csodálkozom, hogy senki nem említette, de bőr típustól is függhet, hogy melyik borotva jobb/rosszabb. Lehet hogy, hogy sosem lesz olyan neked, mint a körkésessel.

    Ami a benövést illeti, nekem beletelt némi időbe, de végül a duplapengés biztonsági borotva vált be. A nyakamon, sem a 9-es Braun, sem OneBlade nem segített, pedig elvileg mindkettő a felszínen vágja, így nem kellene, hogy benőjjön, de közbe mégis. Illetve egy belépő Phillipset próbáltam, de az teljesen szétgyilkolt. Előbbi kettő viszont példásan működik a fejemen, tarkómon, ahol gyengébb a szőr.

    Viszont a sokpengés megoldás, kimondottan ellenjavallot, ha benövésre hajlamos a bőröd. Azoknál a pengék egyik funkciója, hogy kiemelik és "meghúzzák" a szőrt, mielőtt elvágják, így a tő a bőr alá kerül és nagyobb eséllyel nő be.

    Viszont biztonsági borotvával, lassan ott tartok, hogy a timsó tömb is alig csíp itt ott, ez annak a jele, hogy alig sértem fel a bőrt borotválkozás közben. Legalábbis "2 pass-os" borotválkozással.

    Amennyiben maradnál a sokpengésnél, akkor csak 1 pass javallott a szőr növekedésével megegyező irányban. Illetve mindegyik típusú borotválkozásnál érdemes egy picit ellenkező irányba húzni a szőrt, hogy kisimuljon a bőr. Tényleg csak finoman, mert ez önmagában is ki tudja emelni a szőrszálakat, így megint csak mélyen vágnád.

    Let's begin, de gozaimasu!

Új hozzászólás Aktív témák