Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Viktor81

    senior tag

    válasz DVlad #24155 üzenetére

    Szia !
    Nem tudom, a mondat melyik reszere gondoltal, de a masodik fele elvileg igaz:

    A Pioneer és a Panasonic már korábban közös plazmaképernyő fejlesztési és gyártási terveken dolgozott, de ez év elején a felhalmozódó veszteségek és a válság miatt is egyre romló piaci kilátások miatt a Pioneer kénytelen volt kivonulni a képernyő üzletből.
    Már ez év tavaszán tudni lehetett, hogy a Pioneer plazma technológiáját kutató és fejlesztő mérnököket a Panasonic foglalkoztatja tovább, de immár egy hivatalos dokumentum is igazolja, hogy a Panasonic a Pioneer plazmatechnológiájának és kapcsolódó szabadalmainak birtokába jutott.
    Az alábbiakat a nyilvánosság számára is itt hozzáférhető 2009-es Pioneer éves beszámoló jelentésből idézzük:
    „A vállalat 2009. április 28-án az Igazgatótanács ülésén határozott a plazmaképernyő panelekre és modulokra vonatkozó szabadalmai Panasonic Corporation számára történő átadásáról. A két vállalat 2009 május 15-én teljesítette a megállapodást. Ez az üzleti átalakítási erőfeszítések részét alkotja a képernyő üzletből való teljes kivonulási tervnek megfelelően.”

    Annyibol furcsa a dolog, hogy amennyiben ez igy van, akkor 3 evvel kesobb miert nem eri el mondjuk a VT series az akkori Kuro-k minoseget ? Ezt soha nem ertettem....

Új hozzászólás Aktív témák