Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Szemikee #51659 üzenetére

    Panasonic VIERA TX-P55ST60E 350.000
    Ha minimum 55"-os akarsz, akkor mostanában valószínűleg ezzel jársz legjobban.

    Samsung PS60F5500 361.000
    A méretét és az árát is figyelembe véve nem olyan rossz. Csak pár közepes baj vele.
    Egyrészt sok 60"-os Samsung PDP pentile alpixel kiosztású, ami a gyakorlatban kicsit alacsonyabb felbontást jelent, mint a rendes RGB kiosztás (a legtöbb TV), bár TV-nél még nem ég és föld (főleg, ha nem akarsz vele PC-ről vagy friss konzolról játszani). Ezt nem is tudom ki mondhatná meg neked, hogy ez konkrétan ilyen-e, legjobb lenne, ha megnéznéd nagyon közelről (10-20cm-ről), vagy csinálnál makró fényképet, amin látszódnak az alpixelek.
    Másrészt kontrasztarányban messze elmarad a fenti Panasonic-tól, de ebből az LCD-k szintjét simán hozza.
    Mozgáskezelésben pedig az egyik legjobb (ebben a drágább Panasonic-okkal verseng), összességében szerintem a 3D-je is jobb, mint az ST60-é.

    A Samsung C szériáját mindenképp felejtsd el, hacsak nem nevetségesen olcsón (a feltüntetett árak töredékéért) kapod. Azok 2011-es modellek, így szinte biztos, hogy használt (otthon vagy boltban bemutatóként) és/vagy valami kisebb-nagyobb hiba miatt visszaküldött példányok. Nem mellesleg pedig nagy előrelépés volt a C és D széria közt (PDP fronton gyakorlatilag máig a D szériát nevezgetik át F-ig, LCD-nél pedig az E-ig - ott, LCD-nél az F széria megint nagy lépés volt az E után, PDP-nél csak az F8500 az újdonság, a többi régi D-ről átnevezett).

    Az LG TV-it nem ajánlom. Az F széria óta már a Samsung LCD-i is használhatóak. Bár utóbbi kijelzők lassabbak (jobban csóváznak, főleg nagy kontrasztú élek mentén), a képernyő homogenitás már hasonlóan jó (ne kiváló, nem PDP szintű, de használható, LCD szinten egész jó), a kontrasztjuk viszont határozottan jobb, mint az LG paneleinek (amik gyorsabban váltanak, és általában színhelyesebbek, kevésbé szögfüggőek, de sokszor fájdalmasan a feketéjük).
    Az LG-nél PDP-k sem az igaziak, kb. annyira elmaradnak a Samsung PDP-k mögött, mint a Samsung-ok a Panasonic-ok mögött (már amikor nem az F8500-ast nézzük, ami kicsit más, de árban úgyis ritkán jön szóba, pl. nálad sem).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák