Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Peet 80

    csendes tag

    Sziasztok!

    Szeretnék beszámolni egy számomra meglepő (bár annyira nem is) észrevételről, ami alátámasztja, hogy a Panasonic plazma tv üzletág mennyire elszántan munkálkodott azon, hogy az energia fogyasztást visszaszorítsa.
    Szombat óta vagyok boldog tulajdonosa egy TX-P55VT60-as plazma tv-nek és egy pár Blu-ray filmet végigpörgetve, természetesen bejáratós beállításokkal (ami így is elegendő teljes sötétségben a páratlanul tintás fekete árnyalatok miatt) THX cinema módban, arra lettem figyelmes, hogy a villanyóra kevesebb fogyasztást könyvelt el egy-egy film végeztével mint az előző TX-P46G20-as modellem.
    Számokkal kifejezve: a TX-P55VT60 egy két órás műsoridő után, 0,4-0,5 kW/ó energiát emésztett föl, míg a TX-P46G20-as 0,6-0,7 kW/ó energiát, szinte azonos képtartalommal és beállításokkal. Meg voltam győződve, ha nagyobb tv jön a házhoz megnő a villanyszámlám is, ez úgy látom fordítva fog elsülni (csak filmekre lesz használva).
    A lényeg hogy: újabb modell=nagyobb képátló (140 cm)=kevesebb energia, régebbi modell=kisebb képátló (117 cm)=több energia.
    Ezek után nekem bárki mondhat bármit a modern plazma tv-k túl magas fogyasztásáról, egyszerűen csak ki fogom nevetni (mint eddig is). :N

Új hozzászólás Aktív témák