Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Heffi

    őstag

    Mi kell ahhoz a DVB-C tunernek, hogy megtalálja a csatornákat?

    Nemrég a kisvárosi szolgáltatóm változtatott a rendszerén (Ők is szolgáltatót váltottak, megszabadultak az Inviteltől - ezzel a 8 hónapja 50-60%-n teljesítő 40 Mbites internetsebességem mindjárt 105%-ra ugrott). Jelenleg 50 feletti digitális ingyenes csatorna van a kínálatukban, melyből 9 HD. Sajnos a rendszerük nem tökéletes, nincs a műsorok mellett műsorújság és a csatornák nevét is csak alig pár napja írták át "QAM"-ről a valós névre. Információim szerint jelenleg folyik a digitális csatornák átprogramozása, mert más forrást fognak használni és bővítik a kinálatot 118 csatornára, melyből kb 30 HD lesz.

    A fentieken fellelkesedve a VT-n elindítottam egy csatornalista frissítést, melynek az lett az eredménye, hogy a digitális adók java elveszett. Csak 2 frekvencián tudja a 64 qam-s SD adókat megtalálni (összesen 19, ebből 17 német szutyok). Ha kézi hangolásnál megadom a megfelelő frekvenciát, jelzi a készülék, hogy 100%-os jelerősség és 60-80%-os jelminőséget észlel (tehát van ott valami), de a keresés sosem hoz eredményt :F "Nem került tárolásra új csatorna"

    A szomszédomnál az ST60-n megvan a teljes kínálat, így nem értem nálam miért nem működik, ha a szolgáltató még adja a jelet.

Új hozzászólás Aktív témák