Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Neszójábe #81941 üzenetére

    A Limited/Full kérdésben itt az a legfontosabb, hogy minden közös nevezőn legyen.

    Amúgy a videó tartalmak (DVD, Blu-Ray, TV adás, youtube és társai) szinte kivétel nélkül mind YCC-ben vannak (azon belül is 4:2:0) és ezeknél a szabványoknál csak Limited Range YCC létezik szabványos consumer formában (így nincs is értelme odaírni elé, hogy az limited, csak az RGB-vel való összevethetőség kedvéért redundáns megjegyzés) és a legtöbb TV is ebben a formátumban számol odabent (mielőtt végül RGB-t kénytelen csinálni belőle, hisz RGB pixelei vannak).

    PC esetén az YCC csak hamis YCC, igazából átváltja közben a GPU RGB-be, majd vissza YCC-be. Amiért ez mégis kívánatos lehet, az az hogy nagy általánosságban sok TV csak ezt érti meg rendesen, vagy legalább is sokkal nehezebb beállítani hogy RGB-vel is jól működjön (persze van kivétel). Ezért javasolható az YCC, főleg ha valakinek problémája van és nem látja át teljesen, hogy mikként kereshetne működő beállításokat.

    Az ST50 nem kezel Full Range RGB-t. :N (Legalább is egyedi VGA LUT-ok nélkül, de abba most ne menjünk bele.) Ez szereti az YCC-t és megérti a limited RGB-t is (előbbit javaslom).

    A Catalys CC-ben nem tudsz kikapcsolni minden EVR szűrőt. :( ("tweak" programokkal elvileg ki lehet gyilkolni a maradékot is, de az bonyolult, fasztó dolog és könnyű teljesen tönkrevágni a komplett DXVA funkcionalitást ha csak vakon elkezded dobálni a pipákat a funkciólistában.)
    Ezért is jobb EVR helyett inkább madVR-t használni, annak eleve nincs is meg az infrastruktúrája ahhoz, hogy beépülhessenek az EVR-hez készített szűrők a láncába (plusz van még pár hasznos funkciója és beállítható "placebó nyers" minőségre, vagy újabban már vannak ennek is saját "ízlés kérdése" szűrői is, de legalább szabadon állítgathatóak és nem tolakodnak, mint a Catalys-é).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák