Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hunspikey

    őstag

    válasz Márk #91996 üzenetére

    Én is pont ezt írtam amikor ez az egész HDR őrület elkezdődött és még nem is volt elterjedve az OLED- asszem pont akkor vettem a VT60-amat.

    Azzal érveltem, hogy a HDR sokkal inkább egy felvételi eljárás / mastering kéne, hogy legyen, mintsem egy visszajátszási megoldás.

    Tehát ha van egy kamera ami fényátfogásban tud legalább 15 blendét, akkor az valós HDR-t rögzít, amit aztán ha megfelelő volt a formátum akkor lehet HDR-ben masterelni, fényelni, utómunkálni stb és a legvégén simán, ráadásul gyönyörűen le lehet konvertálni SDR-re.

    Ehelyett mi történik? Pont a fordítottja... nem nagyátfogású felvételt nem valós HDR-ben utómunkáznak, fényelnek, majd felkonvertálják HDR-re csak hogy villoghasson a TV mint a barom. Hányok tőle.

    Tisztelet persze annak az egy-két igényes tartalom gyártónak, akik veszik a fáradságot / pénzt és a teljes munkafolyamatban valós nagyátfogású észközökkel dolgoznak.

    A plazma TV, ha kiszámoljuk 0.0033 nit és 120 nit között tud 15 blendét - ami bravúros és bőséggel elegendő (egész pontosan 108 nit kell hozzá).

    Egy OLED tud kb 4 blendével többet (0,0016 és 800 nit között - mert ezt tudja kényelmesen megjeleníteni), ami sok, de nem ezen múlik- messze nem...

    A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

Új hozzászólás Aktív témák