Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nobeige

    tag

    válasz DM-Fan #9249 üzenetére

    Időröl időre alkalmam van samu D550 és pana U30 plazmát néznem, mivel a kisebbik fiamnak mindkettő van. Egyformán 50 collosak, a samu a nappalijában van, a pana a hálóban.

    Nem rossz a pana, egy bajom van vele: zöldes árnyalatú. A bőrszinek viszonylag rendben vannak ugyan, de minden másnak jól érzékelhető zöld beütése van. Megszokható, de ha van mellette másik tévé, akkor azonnal látszik a különbség. Azt is el tudom képzelni, hogy van aki észre sem veszi.

    Az U30-on nincs lehetőség felhasználó által elérhető helyről fehéregyensúlyt állítani, csak a szervíz menüben lehet változtatni. A pana true cinema üzemmódban van egyébként.

    A két tévé feketéje szemre egyformának látszik, a samu 1026-os firmware-je által okozott floating black jelen van. Hangsúlyozni kell, hogy nem a fekete szint romlott el, hanem pontosan ugyanazt a floating black jelenséget sikerült a samu mérnökeinek beépíteni a szoftverbe, ami a 20-as sorozatú panasonic plazmák jól ismert problémája volt.
    A fiam még lusta volt megcsinálni a logic board szoftver javítást, bár már mindene megvan hozzá (emulátor szoftver, firmware file, hálózati kapcsolat).

    Képvisszamaradás (errefelé ghostként emlegetitek) tekintetében a két készülék egyformán viselkedik - van, de hamar eltünik.

    (Nekem van egy 43D450-es plazmám - na azon viszont egyáltalán nincs képvisszamaradás. Alig hittem a szememnek! Lehet, hogy egy nagyon jól sikerült panelt fogtam ki?
    Az 50C430-asomon van rendesem képvisszamaradás, de amilyen hamar jön, olyan könnyen meg is.)

Új hozzászólás Aktív témák