Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szirty

    őstag

    válasz kip.kop #1623 üzenetére

    Hali kip.kop!

    "Nem tudom mire gondolsz most, de én az integrálási idő értékére gondoltam."

    Na ezt nem írtad eddig... hogy mire gondolsz :)
    Én erre a kérdésedre: "Az I tag úgy-e akkor van kikapcsolva, ha a maximális értéket adjuk neki"
    azt gondoltam hogy az I tag kikapcsolására vonatkozik.

    "De ha azt állítod, hogy nem én adom meg az értékeket,"
    Az integrálási időt te adod meg. Illetve az egy beállítás természetesen. Az I tag beavatkozó értékét nem te adod meg, az változik "magától".

    "Tehát az áll a legközelebb ahhoz, hogy ki van kapcsolva, ha a legnagyobb értéket adom, vagyis így avatkozik legkevésbé bele a rendszerbe?"

    Nos akkor kiegyenesedett a dolog :)
    Az extrém nagy idővel nem a beavatkozás mértéke csökken, hanem a beavatkozás változásának az ideje nő meg, ami az I tagot illeti.
    Extrém nagy integrálási idővel nem kevésbé fog be avatkozni, hanem lassabban. Tehát ha a mért érték hosszú ideig azonos előjellel tér el az alapjeltől, akkor az integráló tag beavatkozása szép lassan megnő (vagy lecsökken az eltérés előjelétől függően) és képes ugyanakkora beavatkozásra mint rövid tI idővel.
    Ha a mért jel gyorsan változik (sokkal gyorsabban mint amennyi az integrálási idő) és gyakran lesz hol kisebb, hol meg nagyobb az alapjelnél, akkor az I tag beavatkozása valahol 0 körül fog ingadozni. Ekkor tehát a kérdésedben rejlő feltételezés teljesül, de csak ezzel a feltétellel.
    Az I tag kiiktatásának nem ez a módja.

    Szerintem itt az volt a gond, hogy nem árultad el, hogy a kérdésedben rejlő feltételezéssel milyen hatást akarsz elérni (miért akarod kiiktatni az I tagot). Úgy tűnik rossz irányból közelítetted meg a célt és ezért nem arra válaszoltam amit tudni akarsz, hanem arra amit kérdeztél :)

Új hozzászólás Aktív témák