Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Con Troll

    senior tag

    Sziasztok,
    a hűségidő alatti felmondással kapcsolatban:

    nem rég lépett érvénybe az Elektronikus Hírközlésről szóló törvény idén májusban elfogadott módosítása.
    Ez többek között kimondja, hogy ha a szolgáltató a TV szolgáltatás tekintetében hűségidő alatt bármilyen módosítást végez (akár ha plusz csatornát rak be a csomagba, akkor is) az előfizető jogosult azonnali hatállyal felmondani a hűségidős szerződését, egyéb következmények nélkül.

    Jogi maszlaggal:
    3. § Az Eht. 132. §-a a következő (2c) bekezdéssel egészül ki:
    „(2c) Amennyiben a szolgáltató a határozott időtartamú előfizetői szerződés időtartama alatt egyoldalúan módosítja a műsorterjesztési szolgáltatás keretében kínált csatornák összetételét, akkor az előfizető az értesítéstől számított 45 napon belül, azonnali hatállyal további jogkövetkezmények nélkül jogosult felmondani a határozott időtartamú előfizetői szerződést.”
    [2017. évi LXXXVIII. törvény
    az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény módosításáról]

    Ezt nyilván nem reklámozzák a szolgáltatók, de talán észrevettétek Ti is, hogy a módosítás hatálybalépése előtt még több szolgáltató ki-be pakolgatta a csatornákat, átrendezte a csomagokat. Volt olyan is, aki előre kiközölte a 2018-as kiosztást, idén szeptemberben.

    Ha valaki szabadulni akar a PR-től, csak figyelni kell, hogy változik-e a csatornakiosztás, ha igen, mehet a felmondás, a fenti törvénymódosításra hivatkozva. ;)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák