Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mlacee

    tag

    Ma öcsém és én egész nap teszteltük az új Samukat az ő RAID kártyájával és anélkül (az Nvidia raid problémámra a mai napig nincs magyarázat senkitől).

    Érdekes eredményeket kaptunk, szeretném a segitségeteket kérni.
    A méréseket Everest HDD Benchamark, HD Tune Pro és HD Tach programokkal végeztük és tulajdonképpen arra jutottunk hogy a RAID kártya nem hogy alig hoz jobb eredményt a független Spinpointoktól de van olyan rész ahol csúnyán alul is marad.
    Minden esetben friss XP került telepitésre a RAIDekre, kivétel a régi RAIDem. A mérések nem mutattak eltérést a chipset driver telepitése előtt és után ezért random választottam képeket a tesztekről a két állapot között.

    A két merevlemez független SATA merevlemezként

    HD Tune - első Samsung
    HD Tune - második Samsung
    Everest Read Test - mindkét drive
    HD Tach - első HD]
    HD Tach - második HD

    Két Samsung RAID-0 ban (64 KB-os stripe méret) AXAGO PCI-Express kártya - Sil3132 vezérlő

    HD Tune
    HD Tach - kisebb teszt
    HD Tach nagyobb teszt
    Everest Read Test

    Összehasonlitásképpen lefuttattam pár tesztet a régi(mostani) RAIDemről is ami már jópár éves:
    2x Hitachi 160GBos T7K250es HD RAID-0ban (stripe méret 128KB) - Nvidia Nforce 4 Ultra vezérlő

    Everest Read Test
    HD Tune
    HD Tach

    és végül összehasonlitás a két mentett teszt fájlról: Nvidia vs SiImage (hitacik vs. samuk)

    Öcsém is hasonló eredményeket kapott, ő úgy tesztelt hogy harmadik merevlemezen volt a régi rendszere és tudott igy write teszteket is csinálni a RAIDen. 64 és 128 KBos stripe méret ugyanolyan eredményeket hozott. Ahogy ment lefelé, úgy érte el a 150-152 MB/s-et de nála is ugyanaz a jelenség mint nálam : teljesen egyenes csik van a RAIDnél, valami teljesen lefojtja a teljesitményét.
    Ha jól tudom akkor a PCI-Express jóval gyorsabb mintha PCI kártyát vettünk volna, mégis szerintem a busz sebessége a ludas ugyanis öcsém csinált további tesztet : kipróbálta alaplapi csatival és raid kártyán keresztül a sima HDkat.

    Az alaplapi csatolókkal 145 MB/s-mal kezd és folyamatosan csökken lefelé egy ives vonalban. A RAID kártyára kötött független merevlemezek pedig 125 MB/s-mal kezdenek és teljesen egyenes vonalat hoznak a vége felé pedig kezdenek ugyanúgy leesni, tehát a plusz teljesitmény az elején el van vágva ami igaz az összes tesztünkre. Szerintem a PCI-Express buszon nem fér át több kakaó (2.5GB/s-ot ir) akkor viszont milyen kártyát kéne venni hogyha a PCI sokkal lassabb? (szerintem)

    Ezek szerint nekem nem éri meg megvenni a RAID kártyát (Burst tesztnél alig hozza a SATA 150 szintet). Mi az ami lefolytja a kártyán lévő RAID sebességét és hogy lehetne ennél jobb eredményeket elérni?

    Will work for FSB!

Új hozzászólás Aktív témák