Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz szabi__memo #2470 üzenetére

    A firmware forráskódot 7 lakat alatt őrzik és nda -t is aláírattak velük. Szóval ha nincs benne a támogatás, akkor nem nagyon fogjuk beletenni. A kamera modulos dolog érdekes, hogy lehet-e csak kamerás egységnél aktív a h264 enkóder, de végül is betöltődéskor ellenőrizheti a szoftveres modul, hogy ott-e a hardver mellette. A strings-es szöveg kinyerésen meglepődtem kicsit, azt hittem elkódolva teszik közzé a firmware-t. Korábban a hivatalos fórumon volt szó arról, hogy kicsi az esélye a plusz kodekek terjesztésének, pont a másolhatóság miatt, de végülis ha gyártáskor megjelölik a plusz kodekes változatot, akkor tudhatja a firmware detektálni, hogy szabad-e az adott boardon használni egy-egy plusz képességet. A soc-ban van olyan szoftveres rész, amit utólag nem lehet megváltoztatni, pont azért hogy ne lehessen szoftveresen elrontani.

    Megpróbálom hogy a raspbian + friss omxplayer máshogy játsza -e le a videót, ha a diff szerint hozzáadott modul vll-eket odamásolom. De lehet az omxplayert is frissíteni kell majd, hogy hardveresen akarja játszani a dts hangot.

    Nekem most az is meglepetés volt, hogy 240MB -os firmware is lett végül, így csak 16-ot csíp le a gpu-nak, ami előny ha nem grafikus dolgokra használjuk.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák