Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tomzi1

    tag

    válasz pakriksz #2732 üzenetére

    Most tulajdonképpen mi is a probléma? Az, hogy a pi drága egy okostelefonhoz képest?
    Mint mondtam a két eszköz nem hasonlítható össze. Egy terméket az ember nem azért vesz, mert "kell valami ami linux alapú", hanem azért amire használható. Mutass olyan okostelefont, amire külső hdd köthető. Ha ez megvan, akkor ezek közül egy olyat, ami tv-re köthető. Nyilván a pi-vel meg nem lehet telefonálni stb. (bár biztosan lehet venni hozzá usb-s gsm modult :D)

    Rendben, akkor nézzük másik oldalról. Ezeknek a cuccoknak az ára nagyrészt nem az anyagköltségből áll. Egy jó nagy részt a fejlesztés, másik nagy részt a gyártással járó költségek jelentik. A gyártási költségek úgy csökkenthetőek, ha egyszerre gyártasz rengeteget, mondjuk 1 millió darabot. A pi esetében nyilván nem ez a helyzet, mert nem tudták előre, hogy mekkora lesz a kereslet.

    Egyébként részben igaz, hogy gyengécske a raspi. Ez akkor jön elő ha grafikus felületet használja az ember, webböngészés elég gázos. Viszont ez változhat idővel, annyi híja van, hogy hardveres gyorsítást kapjon.

    Mondok egy példát amiben viszont verhetetlen a pi. Éppen egy automata teafőző berendezést tervezek, ami internetről vezérelhető. Ilyen feladatokra arduino-t használnak általában. Nem nagyon vagyok benne a témában, de most rákeresve egy ethernet-es arduino 65 dollár. Ennyiből a pi is kijön. Na de! Ez a teafőző egyben torrent kliens is lesz :Y és amíg várok a teámra nézhetem a kedvenc sorozatomat 1080p-ben :))

    Szóval szerintem jó az ára.

Új hozzászólás Aktív témák