Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Keem1

    addikt

    válasz fntastic #37026 üzenetére

    Micro SD-t annyira nem javasolnám, én ki is hagynám teljes egészében a képletből, ha menne már az USB boot teljesen legacy módon. Egyszerűen nem erre lett kitalálva.

    Külső vagy belső storage... nos ez tőled függ. Ha jó minőségű házat veszel, akkor gyakorlatilag olcsóbban megúszhatod a belsővel is. A külső akkor igazán jó, ha lecsatolva másra is használod. Többnyire kisebb a külső, plusz tele van olyan szolgáltatáscsomaggal, ami a hordozhatóságra lett kihegyezve. Nekem van egy céges Samsung T5 250 GB-os méretben, minden ízében hordozható. Titkosított (fontos és egyben bizalmas céges adatok vannak rajta), nagyon pici, nagyon könnyű és veszettül gyors.

    A 2,5"-os laptop HDD-nek és az SSD-nek nem kell külső táp, bőven elég az USB által produkált. De arra vigyázz, hogy a Pi csak egy darab külső HDD/SSD tápellátására képes, ha többet kötnél rá, külső táp kell nekik.

    Én egy belső 1 TB-os Samsung 860 Evo SSD-t (~45k Ft) használok egy minőségi házban (~ 3k Ft), meg vagyok vele teljesen elégedve. Stabil, gyors, ráadásul a ház támogatja a TRIM funkciót (SSD esetén csakis ilyen támogatású házat szabad venni) és nem érdemes az UASP funkciót se kihagyni.

Új hozzászólás Aktív témák