Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Keem1

    addikt

    válasz Fecogame #37786 üzenetére

    Így van, ebben igazad is van.
    És végül azért esett a targizire a választásom, mivel az így mentett adatok (home folderek, etc, usr/share egy része, ...) is bőven 1 GB-os tar.gz méretet produkálnak.
    Alapvetően ez megy is fel rögtön Dropboxra, eddig azért kellett a kisebb méret. De rájöttem, hogy tök fölösleges dátum alapján elnevezni és tárolni 4 óránként mindet, mivel a DB revíziókezelése nagyon jó. Azonos néven megy fel a backup, így a legutolsó a fő revízió, de 30 napra visszamenőleg bármenyik korábbi elérhető.
    Szóval tar.gz lett. Veszett gyors és a mérete még vállalható.

    Ettől függetlenül hihetetlen jó találmány a 7z is. Windows alatt csak azt használom (GUI és CLI egyaránt), sőt, C# programozási nyelv segítségével is.

    A gzip gyorsaságát akkor fedeztem fel, amikor egy C#ban írt toolom két gép közti kommunikációjára kerestem tömörítési algoritmust. A 7z ott is agyonverte a mezőnyt méretben, de a gzippel konstans 10 ms alatti időket értem el (0,5 - 10 MB méretű adatcsomagok), addig a többi tömörítési algoritmus nagyságrendekkel nagyobb, 50-350 ms tömörítési időket produkált. Szerintem a gzip valami hardveres tömörítést használ.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák