Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz MaCS_70 #40635 üzenetére

    Érdekes felvetés. A megfejtés az lehet, hogy persze, ismeri az sdxc utasításkészletét a pi. Pláne azért, mert szoftveresen van megvalósítva a kártyavezérlés a videocore rendszeren.
    Viszont elektronikailag csak az sdhc módjára képes, ezért csak az sdhc által definiált átviteli módokra tud váltani. Így tudja címezni a nagyobb kártyákat is, de sebességben a régi szinten ragadt.

    Amikor új soc-ot hoznak ki, akkor szokott a kezdeti hónapokban sok kompatibilitási gond lenni velük, amíg rá nem éreznek, hogy milyen paraméterezés mellett tudja stabilan kezelni az új soc a kártyákat.
    Úgy emlékszem korábbi verziók kapcsán közzétett kommunikációik (github isuek)) kapcsán, hogy még csak nem is szabványos módon kommunikál a pi sd slotban. Valamelyik lassabb módot használják a szabványosnál magasabb órajelen, ami kb a az sdhc leggyorsabb módjával ekvivalens. Amíg keresték a stabil paramétereket (talán a pi3 kapcsán), addig kernel opciókkal felül lehetett bírálni az órajelet. Meg akkoriban váltottak linux oldalon is másik driverre. Manapság is biztosan állítható az órajel, csak nem érdemes piszkálni, mert már kiismerték és kimaxolták a leggyorsabb stabil értékekre.

    De egy jobb fajta usb3 kártyaolvasó köröket tud rá verni, mert az ismerheti az újabb uhci adatátviteli módokat is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák