Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • g.gergo

    senior tag

    Üdv,
    A következő a hibám. A hiba torrentes letöltésnél jelentkezik, de annyi mindent próbáltam már, h Pi hardveres hibájára gyanakszom. Tünetek: letöltésnél, teljesen véletlenszerű időközönként lefagy a kliens (jelenleg qbittorrent dockerben), de van, mikor az OS is, mivel kijelentkeztet, majd amikor észhez tér, a hibás kategóriába rakja a megszakadt letöltést, és nem folytatja.

    Amiket próbáltam eddig:
    - új táp -> rossz
    - új micro sd-k (sandisk extreme, ultra, kingston) -> rossz
    - új op rendszer (Raspberry OS lite, desktop, illetve UBUNTU Server for ARM 64-bit) -> rossz
    - új HDD Case -> rossz
    - HDD Case firmware update -> rossz
    - új HDD -> rossz
    - új HDD, új case-ben -> rossz
    - új eeprom a pi-ben (2021-01-14 - Promote pieeprom to STABLE (LATEST)) -> rossz
    - másik torrent kliensek kipróbálása akár natívan, akár dockerben futtatva -> rossz
    - illetve a fentiek végtelen számú kombinációja

    Teljesen mindegy, hogy az adott letöltés mellett van-e seed-ben más valami, vagy önmagában fut a letöltés, az is mindegy, milyen sebességi és beállítási korlátok között működik. Képes 1 mbps-re korlátozott letöltésnél is kifagyni a kliens és a rendszer 2 percenként, de van hogy 20-25 mbps megy óráig. 1,5 évig hibátlanul működött, most lett baja 2 hete. A Pi folyamatosan hűtve van (35-45 fok).

    Lehet a Pi hardveresen halál közeli állapotban a fentiek tükrében? Mivel hardveresen és szoftveresen már minden lecseréltem. Egyedül a Pi4 nincs. Ami már eszembe jutott, azt kipróbáltam. Úgy egyébként, amik még futnak rajta azt csinálja hiba nélkül. Ötlet valakinek, mert már 2 hete ezzel kelek-fekszek, és kivagyok. :F Köszi.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák