Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz Mr Dini #41959 üzenetére

    Videójátszás kapcsán, ha nem előre összekonfigolt libreelec a rendszer, hanem utólag rendes linuxra feltett kodi, akkor sokan elfelejtik jól beállítani a gpu ram mennyiségét. (112-256 közt ajánlott fullhd-nál, pi4 külön történet, ott több is kellhet).

    A kimosott színek lehetnek azért, mert nem ugyanarra a módra van állítvba a megjelenítő és a raspi. 0..255 vs 16..235 értéktartomány a színösszetevőknél. A tévék sokszor alapból az utóbbit használják. De a pi-nél lehet akár kézzel is váltogatni sokféle mód közt a config.txt-ben. A tévé meg lehet pc módra kell legyen állítva hogy teljes színteret mutasson.

    Az oldalazó mozgásoknál "akadozás" az szerintem abból lehet normál filmeknél, hogy 24fps körüliek, míg a megjelenítő 60-nal megy. Ha a képernyő tud filmes frissítéseket is, kodiban be lehet kapcsolni a kadenciahelyes lejátszást, hogy a filmmel egyezőre próbálja váltani a tévét.

    Ha másra cseréled az oprendszert, mint a hivatalos, akkor lehet kimaradnak hw függő dolgok belőle. Bár a legtöbb funkció valsz akkor is működik.

    Olyat is lehet ám, hogy a rendszer ne az sd kártyáról fusson. Hanem usb-ről. Akár egy pendrive vagy ssd. A régi piken is megoldható, max a boot van a kártyán, vagy még az sem, hanem csak az az egy file, amiből betölti a friss fw-t bootkor a régifajta board. Usb-ről valsz gyorsabban fut a rendszer .

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák