Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tasiadam

    veterán

    Nos, "elkészültünk". Történt 1 baleset: A C-s alljzat kiszakadt, amikor a ventit akartam rádugni, így ideiglenesen a ház tetején csücsül. A venti dugója nem fér be, így az fixen be lesz forrasztva szintén a C-re (Ne a boardot terhelje)

    Ez alapján készültünk: PiNAS - the Raspberry Pi NAS
    A leírásban benne van, mikre van szükség. A tervet letöltöttem, elküldtem iserősömnek, hogy nyomtassa ki, ez többé kevésbé sikerült kis korrekció után. Szerintem a terven lehetne 1 picit dolgozni, pi3-hoz 100%, hogy jó a ház, pi4-hez a hűtés nem, feszül.

    Aliról rendeltem a következőket:
    USB3.0-SATA átalakító
    5V ventilátor
    Ezt végül egy random v12-osra cseréltem, mert nem érkezett meg időben.
    Hűtőbordák
    Ezt egy pi3-ra elég, pi4-re kell még.
    +32gb SD kártya, ez kb bármelyik jó, ezt simán megvettem a bestmark-ból.

    Először is telepítettem az OS-t. Sima raspbian 32 bit lite, mert nekem elég a cli, ahonnan telepítettem az OpenMediaVault-ot. [kép]
    Állígtattam, megnéztem a fogyasztást, nem volt sok, maradt a memóriából bőven. [kép]
    Ma elmentem egyik ismerősömhöz, hogy megforrasszuk. Neki volt hozzá minden, nekem nincs jóformán, ezért ő készítette. Neten megnéztük a pin kiosztásokat, kábeleket, szépen végig lettek kötve, az USB3.0-SATA kábeleivel. A képen látható, hogy gyárilag mennyire silány, sőt, egyik el is volt szakadva. [kép] [kép] Ezt kitisztította, majd újra forrasztotta. [kép] Közben én beraktam a ventilátort, amely 3 pines, elég neki a 2, úgysincs ami vezérelje, ezért kb fél fordulaton üzemel. Elég levegőt tol át a házon, nem fog leolvadni az egész első Plex alatt, de inkább egy 5v-ost ajánlanék. [kép] És a kész forrasztások. [kép] Kipróbáltuk egy halott SSD-vel (1GB látszik az 500ból), /dev/sda felírat megjelent, a műtét sikeres.
    Hazahoztam, szétszedtem, gondoltam rádugom valahogy a ventilátort, azt kimaradt. Szétszedés közben lejött a test a boardról, így leszedtem az 5V-t is, majd direktben laptop tápról elindítottam és rá is tettem a HDD-t.
    HDD speedtest + torrent + plex hamarosan

    Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár

Új hozzászólás Aktív témák