Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • JulianSinulf

    senior tag

    válasz Yszapos #44445 üzenetére

    Szia!
    Vannak a tenyérben is elférő gépek. Ezeket én nem ajánlom. Bár direkt ilyen célra találták ki őket, sebességük és képességük számomra nem megfelelőek. Szeretem a gyors gépeket. Emellett feltétel volt, hogy beletehessek HDD-t jó hűtéssel. Ellenben olcsóbbak, mint építeni egy PC-t. Visszaküldési lehetőséggel tudom a próbát ajánlani.
    Egy laptop is megfelelő lehet a célra, a kijelzőjét le lehet kapcsolni.
    Én egy miniPC-t raktam össze.
    8100T proci, ITX lap, 450W-os táp (a nagyon kis méretűekkel nem akartam vacakolni, ez SFX, kisebb teljesítményben nem volt), 1 db 16GB DDR4, nvme SSD és nálam van a házban HDD is.
    Mindez egy Sharkoon QB One-ban. A ház kék ledjeit cseréltem, bántotta a szemem, amúgy kényelmesen elfér benne a gép, még VGA-nak is lenne hely.
    Alap fogyasztás 25W, filmnézésnél felmegy 40W-ra. Ha Aida-val mindent leterhelek egyszerre, akkor 60W a max fogyasztás. Konnektorból felvett.
    A gépben és a procin Noctua hűtők vannak. Nagyon csendes. A procin volt passzív hűtés is korábban, nem melegedett túl, de nyugodtabb vagyok, ha aktív a hűtés, ezért cseréltem egy álló aktív hűtésre.
    Rengeteg oldalt meg tudok nyitni, nincs gond a 4k tartalmakkal, torrent is fut néha.
    W10 megy rajta, mert jobbak az energiagazdálkodási képességei és gond nélkül lejátsza a 4k tartalmat. Sajnos a linuxra ezek nem igazak. Összerakás után leteszteltem mind a kettővel.
    Eszköznek van egy vezeték nélküli billentyűzet és egy hanyatt egér. Nem szett, de logitech unifying-os, így egy adapterrel mennek. Bár USB hely van rajta, nem kevés, de ezt a lap válogatja.
    Van egy RPi 4GB 4 B model-lem is. A 4k-s felbontást igazán nem szereti. FHD-n sokkal fürgébb, de annyira nem tesztelgettem, mert nálam a 4k elvárás.

Új hozzászólás Aktív témák